Beethoven Festival in Zutphen

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni a.s. vindt in de historische binnenstad van Zutphen de vijfde editie van het Beethoven Festival plaats. Ludwig van Beethoven is niet weg te denken uit de muzikale geschiedenis. Zijn revolutionaire aspect, vernieuwingsdrang en eigengereidheid, vormen de inspiratiebron voor dit topfestival. Het programma is divers en origineel. Naast de concerten uitgevoerd door jong talent en musici van wereldfaam, is er een aantal bijzondere activiteiten te beleven. Wat te denken bijvoorbeeld van ademen en bewegen op Beethovens eerste symfonie? Of van Beethoven in een Latin jasje of juist pop? Of een voorstelling die speciaal voor de allerkleinsten is bedoeld?

Wij zijn verheugd dat we zijn uitgenodigd om op te treden tijdens dit opzienbarende festival. Voorzitter Wim Papperse: “Het is best bijzonder dat wij vrijwel als enig niet (aankomend) professioneel ensemble mogen deelnemen. Een aanbod dat je niet zomaar krijgt en dat we met beide handen hebben aangepakt”.

We spelen op zaterdag 29 juni vanaf 13.00 uur in het centrum van de fraaie Hanzestad. Voor dit optreden is de toegang gratis. U kunt o.a. luisteren naar Beethovens Ouverture Egmont en naar zijn York’scher Marsch. Johan de Meij schreef Extreme Beethoven, waarin hij tal van bekende Beethoven melodieën en thema’s samengevoegde in een voor hem heel opvallende en bovenal kenmerkende stijl. Naast deze typische Beethoven klanken, kunt u ook genieten van muziek van o.a. Scott Joplin, Richard Rodgers en Duke Ellington. Variatie alom dus. Bent u nieuwsgierig geworden naar het complete programma, kom dan zelf naar Zutphen en beleef het allemaal live met ons mee.

Meer informatie over het Beethoven Festival vindt u op www.beethoven-festival.nl.