Nieuws

Tijd voor Muziek, van Pop tot Klassiek: reserveer nu! (flyer) GAANDEREN - Onder het motto ‘orkest ontmoet jong talent’, geven maar liefst vijf zeer getalenteerde solisten uit onze eigen regio op zondag 7 april a.s. een uniek concert, samen met het 65-koppig Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Plaats van handeling is sport- en cultureel centrum De Pol te Gaanderen.

Reserveer uw kaartje(s)

Muzikale tijdreis

Onder de artistieke leiding van dirigent Joop Boerstoel, laten de zangeressen Anne Rysavy en Yasmin Cobos Sanchez, gitarist Tije Knipping, rapper en basgitarist Aquin Busby en pianiste Keira Steentjes met het orkest jou stuk voor stuk genieten van hun muziek. Zij nemen je mee in een boeiende en gevarieerde muzikale tijdreis, die gaat van renaissance en barok tot en met pop, rock en zelfs rap, met onderweg tal van ‘tussenstations’. Momenteel zijn de repetities volop gaande en nu al ziet het er veelbelovend uit.

Leuke quiz, doe je mee?

Tijdens het optreden kun je deelnemen aan een leuke quiz, waarbij de officiële prijsuitreiking (voor kinderen tot twaalf jaar) zal worden verricht door niemand minder dan de Freek Belterman, de kinderburgemeester van Doetinchem.  

Kindermuziekweek

Met dit concert neemt Symfonisch Blaasorkest Gaanderen ook deel aan de landelijke Kindermuziekweek. Dat betekent dat je op 7 april volop kunt meezingen met het speciaal gecomponeerde kindermuziekweeklied ‘Energie’. Leuk als je van je laat horen, want hoe meer stemmen, hoe mooier!  Zie ook www.kindermuziekweek.nl.

Voor jou en je hele gezin

Terwijl je met je hele gezin kunt genieten van dit optreden, zijn de spotlights in het bijzonder gericht op de jeugd. Dat zal ook Anneli Verhees laten merken, die vanwege haar enorme passie als muziekdocent speciaal is gevraagd dit concert te presenteren.

Wat zeggen de solisten?

Yasmin Cobos Sanchez - zang
“Zingen doe ik al vanaf mijn zesde, bij de Ulftse Nachtegalen. Inmiddels ben ik 19 jaar en binnenkort rond ik de opleiding Musical Performer af. Dat ik op 7 april met zo’n groot orkest kan optreden vind ik echt geweldig. Het is een droom die uitkomt!”

Tije Knipping - gitaar
“Ik ben Tije Knipping, 16 jaar en speel vanaf mijn achtste elektrische gitaar. Momenteel in verschillende bands. Met name pop, jazz en funk. Ik doe nu de vooropleiding Jazz en Pop op het ArtEZ in Arnhem, om na mijn middelbare school door te kunnen gaan naar het conservatorium.”

Aquin Busby – rapper en basgitaar
“Muziek vind ik prachtig! Eerst speelde ik viool, daarna piano en (elektrische) gitaar. En verder doe ik zang en rap. Ik musiceer in de volle breedte. Van hiphop tot klassiek, van heavy metal tot blues. Naast covers, schrijf ik als 19-jarige ook zelf muziek.”

Anne Rysavy - zang
“Hoi, ik ben 17 jaar en houd enorm van zingen. De muziek heb ik van huis uit meegekregen; samen met mijn vader Bas en goede vriendin Laura, zing en maak ik regelmatig liedjes. Vroeger zong ik in een koor en nu doe ik ieder jaar mee met het schoolconcert van het Almende College. Ik kijk ernaar uit om mee te zingen met SBOG!”

Keira Steentjes - piano en toetsen
“Al op mijn vierde gaf mijn moeder mij pianoles. Ik ben nu 15 en sinds vier jaar zit ik in de Jong Talentklas op het ArtEZ conservatorium. Ik speel vooral klassiek, maar mijn smaak is heel breed. In 2020 won ik de Tweede prijs van de muziekwedstrijd en in 2021 de Aanmoedigingsprijs, tijdens het Prinses Christina Concours.”

Bestel nu je toegangskaarten

Mis het niet en laat je verrassen. Het concert vangt aan om 11.00 uur en vanaf 10.15 uur is de zaal open. Toegangskaarten kosten € 10,00. Kinderen tot 12 jaar betalen slechts € 5,00.

Reserveer uw kaartje(s)

Dat het optreden van ons startersorkest en ons opleidingsorkest op zondag 4 februari jl. een succes kan worden genoemd, mocht blijken uit het enthousiasme en luid applaus van het ruim toegestroomde publiek. Onder de muzikale leiding van Dorien Jansen Venneboer en Josien Legters lieten de jonge SBOG-ers titels horen als de McDonald March en Multicolor en muziek uit de Disney-animatiefilms Aladin en Frozen. De muzikanten hadden zich prima voorbereid op dit ‘Winter Wonderland concert’ en dat wierp zijn vruchten af. We zien uit naar een volgend optreden van hen!

Tijdens onze goedbezochte algemene ledenvergadering op dinsdag 20 februari jl. werd onder meer terug- en vooruitgeblikt op de muzikale hoogtepunten die zijn geweest en die gaan komen. Daaronder het concert ‘Tijd voor Muziek, van Pop tot Klassiek’ op 7 april a.s., waaraan maar liefst vijf jonge en zeer getalenteerde musici uit onze regio hun medewerking verlenen. De voorverkoop start op 1 maart. Ook werd stilgestaan bij het feit dat zowel voormalig secretaris George Smits als dirigent Joop Boerstoel het afgelopen jaar een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. Verder kon worden gemeld dat het aantal liefhebbers dat zich heeft aangesloten bij de stichting Vrienden van SBOG wederom is toegenomen. Dat is verheugend, want behalve dat het hier om trouwe concertbezoekers gaat, steunen zij de vereniging financieel voor de muzikale opleiding en ontwikkeling van de jeugd en voor de aanschaf van dure instrumenten, zoals een viervoudige set pauken onlangs.

Jubilarissen in het zonnetje gezet

Aan het eind van de jaarvergadering werden maar liefst vier jubilarissen gehuldigd: Robert Fokkink (25 jaar lid), Jan Thus (40 jaar lid), Berty Maas (60 jaar lid) en Fons Daams (65 jaar lid). Laatstgenoemde is al lid sinds de oprichting van onze vereniging. Het is dan ook voor het eerst er sprake is van een 65-jarig jubileum en dat is uniek, zo liet voorzitter Wim Papperse weten. Hij bedankte de jubilarissen voor al hun inspanningen in de afgelopen jaren - voor en achter de schermen - en in het bijzonder ook voor hun verenigingsgeest en grote betrokkenheid. Daarbij reikte hij de bijbehorende insignes en oorkondes uit van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Jubilaris Tijs Ketelaar (40 jaar lid) kon niet bij de vergadering aanwezig zijn. Hij wordt binnenkort in het zonnetje gezet.

Opleidingsorkest van SBO-GaanderenWat is er mooier dan anderen te laten zien en horen hoe leuk samen musiceren is en hoe dat klinkt?! Welnu, dat gaat gebeuren op zondag 4 februari a.s. Onder de titel ‘Jong SBOG in Winterwonderland’ treden vanaf 10.30 uur ons startersorkest en opleidingsorkest voor u op in sport- en cultureel centrum De Pol te Gaanderen. De dirigenten Dorien Jansen Venneboer van het opleidingsorkest en Josien Legters van het startersorkest (zij vervangt tijdelijk Anouk Tersteeg in verband met zwangerschapsverlof) hebben een heel gevarieerd programma samengesteld waar u zeker van gaat genieten. Zo speelt het startersorkest de McDonald March en hoort u van het opleidingsorkest muziek uit de Disney-animatiefilms Aladin en Frozen. Met onder meer het bekende Multicolor treden beide orkesten ook gezamenlijk voor het voetlicht. Nieuwsgierig naar het hele programma? Kom dan naar De Pol en beleef het zelf. U bent van harte welkom. De toegang is gratis!